Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slotervaart nieuwe raad van bestuur

MAARSSEN - Het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam heeft een nieuwe raad van bestuur en toezicht. Ondanks recente ophef rond haar strafblad is Meromi-directeur Aysel Erbudak tot voorzitter van de raad van bestuur benoemd. Naast Erbudak bestaat de raad van bestuur uit het hoofd medische staf Dees Brandjes en Jos Beijnen.
Slotervaart nieuwe raad van bestuur

De raad van toezicht wordt voorgezeten door oud-directeur van de Zeehaven Ijmuiden Theo Dekker. De raad van toezicht wordt gecompleteerd door de aan het AMC verbonden hoogleraar Harry Büller, advocaat Lex Schram, Gerard Erents, algemeen bestuurder van het Nationaal Computer Centrum Woningcorporaties en apotheker Hans Meurs.

Familiebanden

Advocaat Schram is een broer van de Beverwijkse investeerder Jan Schram die met zijn investeringsmaatschappij Meromi Holding het Slotervaart heeft overgenomen. Ook elders in de raad van toezicht zouden er volgens insiders familiebanden bestaan.

Op de golfbaan

Accountantskantoor Allen & Overy, dat het nieuwe bestuur op eventuele financiële belangenverstrengeling heeft doorgelicht, heeft geen echter problemen geconstateerd. Daarmee is voor de Ondernemingsraad de kous af. “Dit soort benoemingen is in heel Nederland een kwestie van een old boys network, waarbinnen iedereen elkaar zondag op de golfbaan tegenkomt”, stelt voorzitter Ivo van der Werk. “Maar dat is in Nederland geen beletsel, dus is het ook voor de ondernemingsraad geen punt van overweging.”

Fiscale Fraude

De OR heeft wel haar bedenkingen gehad bij de benoeming van Erbudak. Zij werd in 2000 in hoger beroep veroordeeld tot vijftien maanden wegens fiscale fraude. Als directeur van een uitzendbureau had Erdubak tussen 1992 en 1994 illegalen en uitkeringstrekkers met valse papieren aan het werk gezet.

Negatief advies

Mede op grond hiervan heeft de OR zich van advies onthouden bij de benoeming van Erdubak. Een negatief advies is echter achterwege gelaten. Voor een deel liggen hier tactische motieven aan ten grondslag legt Van der Werk uit: “Ons advies was niet bindend. Dus toen duidelijk werd dat de raad van toezicht Erbudak sowieso zou benoemen, hebben we ons afgevraagd een negatief advies de relatie met de nieuwe raad van bestuur niet onnodig onder druk zou zetten.”

Credit

Bovendien heeft Erdubak de patstellingen tussen het Slotervaart en verzekeraar Agis doorbroken. “Blijkbaar heeft Erdubak tot een akkoord met Agis kunnen komen”, aldus Van der Werf. “Als ze er in is geslaagd het plan Jonkman van tafel te krijgen en alle disputen met Agis af te rond, is dat positief. Credit where credit’s due.” (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Lees ook:

Interview met Aysel van Waveren van Meromi

Kiemel voorspelt moeilijke tijden voor Slotervaart

Verzekeraars en Slotervaart bereiken akkoord

Slotervaart tussen soap en klucht

meer artikelen over het Slotervaart

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.