Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slotervaartziekenhuis en Achmea sluiten overeenkomst

Het Slotervaartziekenhuis en Achmea hebben voor 2013 een overeenkomst gesloten over de zorg aan verzekerden van Achmea.
Slotervaartziekenhuis en Achmea sluiten overeenkomst
Foto: ANP

Beide partijen schrijven in een gezamenlijk persbericht tevreden te zijn over het behaalde eindresultaat. De nieuwe contractafspraak past binnen de landelijk financiële afspraken die gemaakt zijn tussen de overheid, ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Dat is het hoofdlijnenakkoord waarin ziekenhuizen maximaal 2,5 procent mogen groeien. ‘Zowel het Slotervaartziekenhuis als Achmea zijn blij dat met het aangaan van de overeenkomst een eind gekomen is aan de onzekerheid voor verzekerden van de zorgverzekeraars van Achmea en de patiënten van het Slotervaartziekenhuis’, zo staat in het bericht te lezen. Woordvoerders van beide organisaties willen verder nog geen details kwijt over de overeenkomst.

Aysel Erbudak
Afgelopen januari maakte  Achmea bekend dit jaar geen zorg bij het Slotervaartziekenhuis in te zullen kopen. De reden was dat het Slotervaartziekenhuis teveel geld zou vragen. Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis zei juist dat zij het contract met Achmea had opgezegd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.