Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sociaal plan voor St. Lucas en Delfzicht

Redactie Zorgvisie
Het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten en het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl hebben samen met vakbonden een meerjarig sociaal plan opgesteld. Volgens vakbond NU’91 is het sociaal plan bedoeld om ‘de nadelige gevolgen van organisatiewijzigingen voor werknemers te beperken.’

De organisatiewijzigingen zijn het gevolg van vergaande samenwerking tussen beiden regionale ziekenhuizen. Op januari 2008 wilde de twee besturen fuseren. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) onderzoekt deze fusie momenteel. Een totale fusie kan volgens NU’91 gevolgen hebben voor de werkgelegenheid, rechtspositie en arbeidsvoorwaarden van werknemers. Het sociaal plan heeft een looptijd van drie jaar, de ingangsdatum is 1 januari 2008 en de einddatum is 31 december 2010. Daarna geldt een stilzwijgende verlenging van een jaar.

NMa

“Het is ons streven om een organisatie, een juridische stichting met twee locaties te worden”, zegt algemeen directeur van Delfzicht Ziekenhuis Paul van der Wijk. “De NMa bekijkt nu of dat mag. Het sociaal plan is qua werkgelegenheid gericht op overhead en dubbele functies. Indien we het groene licht krijgen van de NMa verdwijnen een aantal van dat soort functies.” Het plan is vooral gericht om arbeidsvoorwaarden aan te passen. “Zo zouden wij in de toekomst met een mobiele OK kunnen gaan werken. Dan moeten zaken als reistijd in de voorwaarden verwerkt worden.”

Kleine ziekenhuizen

De vakbond wijst bij de aankondiging van het sociaal plan ook op de moeilijkheden die kleine ziekenhuizen momenteel beleven met schaalvergroting en toenemende kosten. (Zorgvisie – Wouter)

Lees ook:

Kleine ziekenhuizen vrezen verlies IC’s

Kleine ziekenhuizen doen het beter

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.