Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Sociale benadering dementie bespaart op uitgaven Wlz

Bart Kiers
Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De sociale benadering van dementie draagt bij aan de kwaliteit van leven en bespaart fors op uitgaven in de Wlz. Ook zijn er gunstige effecten voor de arbeidsmarkt door de inzet van mensen zonder zorgachtergrond. Dat laten tussentijdse resultaten van social trials zien.
Anne-Mei The: 'De sociale benadering van dementie verspreidt zich als een olievlek.' Foto door Annemarijne Bax
Premium

De sociale benadering van dementie

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

2 REACTIES

  1. Ergotherapie aan huis blijkt eveneens de kwaliteit van leven en het dagelijks functioneren van ouderen met dementie en mantelzorgers te verbeteren en de zorglast van de mantelzorger te verminderen. Dit is aangetoond in wetenschappelijk onderzoek en vastgesteld in het rapport “Ergotherapie doet ertoe” van het Sociaal Economisch Onderzoek (2014). Het rapport is op te vragen bij Ergotherapie Nederland. Dit stelt vast dat iedere geïnvesteerde euro aan ergotherapie 11 euro bespaart aan kosten. Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor 10 uur per kalenderjaar.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.