Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

SOS-arts op herkansing

De SOS-arts gaat 24 uur per dag zeven dagen per week huisartsenzorg aanbieden via beeldverbinding. Ondernemer Arnold Verhoeven brengt het concept opnieuw op de markt.
ict-ziekenhuizen-benchmark
Foto: iStock

SOS-arts presenteert zich nu ‘in eerste instantie’ als ondersteuning voor huisartsen en inwoners van krimpregio’s.

Kritisch

In 2010 startte Verhoeven met de 24-uurs doktersdienst SOS-arts, waarbij de huisarts weer bij de mensen thuiskomt, naar voorbeeld van het Franse SOS Médecins. De eerstelijnszorg was kritisch over de SOS-arts, omdat de verleende dienst duur was – zo’n 70 euro per visite overdag – en omdat ook niet-huisartsen ingezet konden worden als SOS-arts. Ongeveer twee jaar later stopte de dienst weer.

Proef

19 juni presenteert Verhoeven zijn plannen. Op een voicemailbericht van de dienst is te horen dat SOS-arts nu een succesvolle proef evalueert van de afgelopen drie maanden in Amsterdam.

2 REACTIES

  1. Gezien de verkeerde weergave van feiten was het een goede beslissing om jullie afgelopen week geen interview te geven. Dit artikel, gekopieerd van onze website -al een jaar voor iedereen zichtbaar- geeft aan dat jullie het met de waarheid niet zo nauw nemen en smaad door tegenstanders domweg overnemen. SOS-arts was een dienst van uitsluitend huisartsen, er heeft nooit een andere arts voor ons gewerkt dan erkende huisartsen.Ik vraag me af of jullie dit publiceren , zo niet dan zullen wij het artikel op onze website plaatsen met dit commentaar en dit 19 juni in Nieuwspoort toelichten.
    Arnold Verhoeven

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.