Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

SP start onderzoek eigen bijdrage ggz

Kamerfractie SP wil alle ervaringen met de betaling van de eigen bijdrage in de ggz bundelen en roept professionals op om de ervaringen met de eigen bijdrage te mailen.
SP start onderzoek eigen bijdrage ggz

De SP vraagt professionals komende weken te mailen met ggz@sp.nl en eind maart worden de bevindingen gepubliceerd. Kamerlid Renske Leijten: “Zeker zes weken wordt er nu gewerkt met een eigen bijdrage en vele berichten bereiken de politiek. Instellingen betalen het zelf, uit angst dat iemand afziet van noodzakelijke zorg. Maar ook horen we van behandelaars dat er mensen zijn die hun behandeling stoppen of niet beginnen. Dat is onwenselijk. Juist het bundelen van alle ervaringen en gevolgen van de eigen bijdrage is nu erg belangrijk. Dus ik hoop van harte dat iedereen zijn ervaring wil mailen. Natuurlijk gaan we vertrouwelijk om met de gegevens en alle ervaringen zijn welkom, ook als die positief zijn!”

Eigen bijdrage

Sinds 1 januari moeten mensen die gebruik maken van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) verplicht een eigen bijdrage van tweehonderd euro betalen. Wanneer iemand een instelling moet worden opgenomen, wordt daar ook een maandelijkse eigen bijdrage van 145 euro geheven. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © ANP Valerie Kuypers)

Lees meer:

Achmea int eigen bijdrage verblijf ggz niet

‘Betaal eigen bijdrage ggz niet’

Run op Jellinek door eigen bijdrage

‘Inning eigen bijdrage verblijf ggz is onuitvoerbaar’

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. overalal is het hopenloos .Zuidhorn heeft iedere wmo,er een rekening gezonden eigenbijdragen van alle wmo ,pgb hulpmiddelen,vergeet de verzorgings huizen niet daar is alles betalen.Ik heb advocaat genomen voor schandalige vergoedingen van gemeente zuidhorn verstrekkingen deugen niet.Als je een bezwaar indient dan is het gehele b&w erbij en de com mensen durven niet meer,ze moeten in de trouwzaal komen die stamp vol zit.Brief terinzage nodig?.De cijfers die ze opgeven is fack.Ik hoor veel mensen in zuidhorn die zich geen raad weten
    Mensen je kan lid worden van per saldo ,ze helpen u en vele anderen en nemen je klacht heel serious.en hebben hele goeie advocaten als dat nodig is.
    Samen staan we sterk.
    Laat je niet afschepen laat je niet intimideren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.