Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Specialisten kiezen voor super-maatschap

De meerderheid van de vrijgevestigde medisch specialisten gaat per 1 januari op in één grote supermaatschap die afspraken maakt met het ziekenhuis over samenwerking. Dat blijkt uit een peiling van adviesbureau Logex.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Specialisten kiezen voor super-maatschap

De invoering van de integrale bekostiging in de cure per 1 januari 2015 heeft grote gevolgen voor vrijgevestigde medisch specialisten. Ze verliezen hun zelfstandig declaratierecht en daarmee ook hun bevoorrechte fiscale positie als vrijgevestigd ondernemer. Die was gebaseerd op een ruling van het ministerie van Financiën. Specialisten die in een maatschap zitten, krijgen tot nu toe van de belastingdienst automatisch de status van ondernemer. Maar vanaf 1 januari gaat de fiscus medisch specialisten net zo behandelen als andere ondernemers. Dat betekent dat ze moeten aantonen dat ze ondernemersrisico lopen door bijvoorbeeld personeel in dienst te nemen of te investeren in

0
169

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.