Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spijkenisse Medisch Centrum wil markt op met facilitair bedrijf

De coöperatie van drie ziekenhuizen die eigenaar is van het Spijkenisse Medisch Centrum onderzoekt of het medio volgend jaar de markt op gaat met het facilitaire bedrijf van het Puttense ziekenhuis. Dat zegt directeur van het facilitaire bedrijf Simon Vermeer in een interview met Zorgvisie.
Spijkenisse Medisch Centrum wil markt op met facilitair bedrijf

Het Maasstad Ziekenhuis is samen met het Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis eigenaar van het Spijkenisse Medisch Centrum, voorheen het Ruwaard van Putten ziekenhuis. Na de overname is een constructie opgezet waarbij het facilitaire bedrijf is ondergebracht in een aparte bv, eigendom van de coöperatie van drie ziekenhuizen. Het is de doelstelling van Vermeer dat deze bv ergens halverwege volgend jaar op de markt wordt gezet.

Facilicom

Uit het artikel in het decembernummer van Zorgvisie blijkt dat facilitaire dienstverlener Facilicom een goede kans maakt om het facilitaire bedrijf straks over te nemen. Facilicom deelt immers nu al de verantwoordelijkheid over de bv met de coöperatie. Na een korte tender is de coöperatie met de facilitaire dienstverlener in zee gegaan.

Kansen

Volgens Vermeer, die tevens manager informatie, technologie & services van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is, liggen er mooie kansen voor het facilitaire bedrijf in het verschiet. ‘Het Spijkenisse Medisch Centrum wil de tweede etage van haar pand verhuren. Mogelijk aan een aanbieder van ouderenzorg. Het zou mooi zijn als we onze facilitaire diensten kunnen leveren aan een eventuele nieuwe huurder. En wij studeren op de vraag of het mogelijk is om volgend jaar de bv compleet te outsourcen. Daar zitten wel nog wat haken en ogen aan. We doen het alleen als we een volwassen outsourcingconcept kunnen ontwikkelen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.