Spoedketen Zwolle wil ouderenzorg verbeteren

Acht zorginstellingen in de regio Zwolle starten vrijdag een proef om de acute zorg voor kwetsbare ouderen te verbeteren. Zorgalliantie Zwolle en het Regionaal Overleg Acute Zorgketen namen het initiatief, geïnspireerd door een pilot in de regio Amsterdam.
Adobestock

De volledige spoedketen in de regio Zwolle zal gedurende 22 weken intensief samenwerken om passende zorg te leveren voor kwetsbare ouderen die in een acute situatie terechtkomen. Het gaat om ouderen waarop geen medische indicatie van toepassing is, maar die wellicht wel thuiszorg nodig hebben of een opschaling daarvan. De wijkverpleegkundige krijgt een coördinerende rol in het geheel; deze is voor de huisartsenpost, de spoedeisende hulp en de ambulancezorg direct bereikbaar en organiseert (aanvullende) thuiszorg of een plek in een verpleeghuis. Op deze manier moeten onnodige ziekenhuisopnames of lange wachttijden op de SEH van Isala worden voorkomen. De wijkverpleegkundige is

0
571

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.