Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Spoedplan casemanagement dementie in de maak

Verzekeraars, zorgaanbieders, patiëntenorganisaties en de overheid gaan met spoed een actieplan maken om casemanagement bij dementie bij alle betrokken partijen bovenaan de agenda te krijgen. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland. Deze afspraak is gemaakt tijdens een overleg op 15 juni.
ouderenfotolia400.jpg
Foto: Fotolia

ZN schrijft: ‘Patiënten met dementie en hun omgeving hebben grote waardering voor de steun en kennis die casemanagement hen biedt. Ook laat onderzoek zien dat, mits goed georganiseerd, casemanagement bij dementie kosteneffectief kan zijn. De constatering dat mensen op een wachtlijst staan voor casemanagement of dat de kwaliteit achteruit gaat, is dus zorgwekkend. Alle partijen die aanwezig waren bij het overleg over casemanagement bij dementie onderschrijven deze boodschap en willen gezamenlijk actie ondernemen om uit de negatieve spiraal te komen.’

Herstellen
Zorgvisie meldde in april dat de casemanager dementie verdwijnt terwijl alle betrokken veldpartijen zeggen voorstander te zijn van casemanagement.
  De partijen willen nu behouden wat er is en gaan op korte termijn stappen zetten om te garanderen dat iedereen de zorg krijgt, zoals die is vastgelegd in de zorgstandaard dementie. In sommige regio’s betekent dit herstellen wat er verloren is gegaan en in andere regio’s betekent dit nieuwe initiatieven opzetten om casemanagement bij dementie definitief te verankeren. Aanwezig bij het overleg waren vertegenwoordigers van ZN, Actiz, BTN, NZa, Zorginstituut Nederland, Alzheimer Nederland, NPCF, V&VN, Deltaplan Dementie en het ministerie van VWS.

Dossier Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.