Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

St. Anna Zorggroep kiest Rutters als bestuursvoorzitter

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Ed Rutters (51) is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van de St. Anna Zorggroep in Geldrop/Eindhoven. De benoeming gaat in op 15 juli.
St. Anna Zorggroep kiest Rutters als bestuursvoorzitter

Rutters is al bestuurslid sinds mei 2007 en hij werd interim bestuursvoorzitter toen deze functie op 1 maart vacant werd.

Functieprofielen

Ed Rutters is jurist en hij volgt Ruurd Jan Roorda op die in maart vertrok naar Tergooiziekenhuizen in Blaricum en Hilversum. Omdat Roorda een medische achtergrond had, worden de profielen van de bestuursleden opnieuw onder de loep genomen. Woordvoerder Linda Sipkes: ‘Het was een jarenlange traditie dat de voorzitter raad van bestuur een medicus is. Maar tijdens het waarnemen, beviel Rutters zo goed dat zelfs het stafbestuur adviseerde hem als voorzitter aan te laten blijven en als bestuurslid een medicus te zoeken.’

Nieuw bestuurslid

De St. Anna Zorggroep bestaat uit het St. Anna Ziekenhuis met locaties in Geldrop en Eindhoven, Ananz, bestaande uit vier woonzorgcentra in Geldrop en Heeze en medisch sportgezondheidscentrum TopSupport in Eindhoven. De zorggroep zoekt nu een nieuw bestuurslid, met medische achtergrond.

Lees meer:

St. Anna Zorggroep behaalt positieve resultaten

Bevalling voor de deur tijdens 1000ste bevalling in St. Anna ziekenhuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.