Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

St. Antonius en VCD Healthcare ontwikkelen medicatiesysteem

Het St. Antonius Ziekenhuis en VCD Healtcare gaan samen een nieuw webbased systeem voor de toediening en voorschrijving van medicatie aanschaffen, verder ontwikkelen en vermarkten. De twee partijen tekenen vandaag een partnerovereenkomst voor de verdere ontwikkeling van het systeem met de naam Apotheek Informatie Systeem Pharma.
St. Antonius en VCD Healthcare ontwikkelen medicatiesysteem

Pharma is een multidisciplinair systeem waarmee de totale keten met betrekking tot medicatieveiligheid wordt afgedekt. Deze keten begint bij de specialist die de opdracht online invoert en eindigt bij de verpleegkundige die zorgdraagt voor de verstrekking, waarbij aan bed de finale controle plaatsvindt door het scannen van barcodes. Daarbij is sprake van een zogenoemde ‘closed loop’, want elke stap in het proces wordt gecontroleerd en vastgelegd. Het systeem begeleidt de gehele keten van voorschrijven, bewaking, distributie en toediening van geneesmiddelendistributie binnen het ziekenhuis. Inmiddels werken al veertien ziekenhuizen, vijf ggz-instellingen en ongeveer tien VVT-instellingen met Pharma. Bij een aantal instellingsapotheken, die centraal zorginstellingen beleveren, draait Pharma sinds kort in een gehoste omgeving.

Nieuwe functionaliteiten

Pharma is nog niet uitontwikkeld. Zo wordt het nog uitgebreid met functionaliteit als Diabetes, Antistolling en Infusie. En in de laatste fase van het traject worden de modules Clinical Rules en Decision Support ontwikkeld. Deze functionaliteit is uniek in Nederland. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

‘Elk jaar medicatie ouderen beoordelen van levensbelang’

‘Veilige principes’: fouten medicatie tegengaan

St. Antonius Ziekenhuis lanceert kinderwebsite

3 REACTIES

  1. Wat een droevig bericht! Ik moet het ziekenhuis dit traject ten stelligste ontraden! a. hobbien leidt tot veel vertraging en hoge kosten b. er zijn systemen te koop, die webbased zijn en verder ontwikkeld en getest zijn (zonder bugs). Ten overvloede: ik heb geen enkel belang in een dergelijke firma. Het Antoniusziekenhuis is dus bij deze gewaarschuwd. Patienten mogen mijn commentaar gebruiken in de rechtszaal! (mocht het nodig zijn)

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.