Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

St Jansdal en AVL werken nauwer samen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam hebben hun samenwerking verder verstevigd.
Samenwerking St Jansdal - AVL.jpg

Dat laten beide ziekenhuizen weten. 

Videoconsulten
Beide ziekenhuizen werken al een aantal jaren, naar eigen zeggen succesvol, samen met als doel de kwaliteit, bereikbaarheid en doelmatigheid voor oncologische patiënten binnen het St Jansdal en het Antoni van Leeuwenhoek te optimaliseren. De medisch specialisten zullen elkaar via intercollegiale videoconsulten raadplegen, vooral bij patiënten met prostaat-, borst- en darmkanker. De patienten van het St Jansdal kunnen door de nauwere samenwerking meedoen aan klinische studies van het Antoni van Leeuwenhoek.

Trials
Emile Voest: ‘We vinden het belangrijk om als Antoni van Leeuwenhoek onze kennis en expertise zoveel mogelijk beschikbaar te stellen aan oncologische patiënten ook buiten ons instituut. We kunnen nu behandelprotocollen en netwerkzorgpaden in het St Jansdal mee ontwikkelen aan de hand van landelijke richtlijnen en best practices. Wanneer een behandeling niet wordt aangeboden in Harderwijk, kunnen patiënten hiervoor naar Amsterdam komen.’

Netwerk
De ziekenhuizen hebben afspraken over verdere samenwerking vastgelegd in een overeenkomst. Deze is onlangs ondertekend door Jan Voorburg, bestuurslid van het St Jansdal en Emile Voest, medisch directeur Antoni van Leeuwenhoek.

Dossier Concentratie en Netwerken
Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.