Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

St Radboud benoemt tijdelijk bestuur

NIJMEGEN - Het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen heeft dinsdag een nieuw tijdelijk bestuur benoemd. Per 1 juni zullen professor dr. D.J. Ruiter en dr. P. Ros in de Raad van Bestuur zitting nemen.

Het tijdelijk bestuur krijgt tot 1 oktober de kans om de hartchirurgie voor volwassen patiënten weer goed te laten draaien, de kwaliteit van zorg te waarborgen en de communicatie naar patiënten te verbeteren. Namens het stichtingsbestuur zal J. Grobbée als eerste aanspreekpunt voor de raad van bestuur fungeren. Ruiter zal optreden als waarnemend voorzitter en decaan en is verantwoordelijk voor onderwijs en onderzoek. Ros zorgt voor de financiën en beheerszaken. Professor dr. N. Urbanus zal het bestuur vooral adviseren over patiëntenzorg.

Onder de maat

De crisis in het Radboudziekenhuis ontstond enkele maanden geleden door problemen bij hartchirugie bij volwassen. Het sterftecijfer onder patiënten lag daar hoger dan na soortgelijke behandelingen in andere ziekenhuizen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelde samen met het ziekenhuis een onderzoek in en concludeerde eind april dat de leiding van hartchirurgie ernstig had gefaald. Door ruzies en slechte communicatie was de medische zorg onder de maat. Hartchirurgie heeft niet meer plaats in het UMC, wel worden andere hartpatiënten geholpen.

Schoon schip

Bestuurders van ziekenhuis, onder wie ook de raad van bestuur, legden na het vernietigende rapport van de inspectie hun functie neer. Het ziekenhuis begint pas weer met hartchirurgie als er schoon schip is gemaakt. Chirurgische patiënten worden tot die tijd ondergebracht in andere ziekenhuizen. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.