Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Staatssecretaris hekelt bestuur Osira Amstelring

In een brief aan de Kamer over het verscherpt toezicht op Osira Amstelring, legt staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten de schuld duidelijk neer bij het bestuur van de Amsterdamse zorgorganisatie.
Staatssecretaris hekelt bestuur Osira Amstelring

“De risico’s op de locaties zijn voor een groot deel terug te voeren op haperende processen, die op het bestuurlijke niveau liggen”, schrijft Veldhuijzen van Zanten. “De raad van bestuur trekt zijn eigen conclusie waarbij de huidige voorzitter van de raad van bestuur (Harry Moeskops, red.) zich terugtrekt naar de positie van tweede man. Het nieuw aangetrokken lid van de raad van bestuur (Rob van Dam, red.) zal de voorzittersrol op zich gaan nemen.”

Bestuurswissel

BestuurderWilleke Stadtman had al eerder aangekondigd dit jaar met pensioen te gaan. Rob van Dam wordt nu versneld bestuursvoorzitter. Hiervoor was hij bestuurder bij het noodlijdende Haagse Wijk- en WoonZorg.

Reactie bestuur

De raad van bestuur van Osira betreurt de ontstane situatie en stelt de bevindingen van de IGZ zeer serieus te nemen. Het bestuur laat weten dat zij sinds november 2010 werken aan de uitvoering van het plan ‘flexibiliseren en vereenvoudigen’. Daarbij worden zorgteams met hun direct leidinggevende de kern van de organisatie. Daarnaast is een stuurgroep kwaliteit ingesteld die samen met de medewerkers per team concrete verbeteringen aanbrengt. De inspectie merkt op dat de in gang gezette veranderingen juist zijn, maar vindt de resultaten nog onvoldoende terug in de dagelijkse praktijk. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

De brief van de staatssecretaris

Osira Amstelring onder verscherpt toezicht Inspectie

Veldhuijzen van Zanten vindt stopwatchzorg Osira niet verkeerd

Zorgmanager van het Jaar

Registreer u voor het congres Zorgmanager van het Jaar 2011 op 7 april

6 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. De grootheidswaanzin van de bestuurders en staf van Osira is enorm.
  Amstelring wordt meegetrokken door dee organisatie. Alle werkprocessen moeten zoals men werkt bij Osira. Amstelring wordt monddood gemaakt, terwijl deze organisatie, Amstelring, zowel in de staf als op de werkvloer goed functioneerde. Schande bestuurders van Osira!!!!! Luister eens een keer naar andere mensen dan alleen de kliek die in het Park werkt!

 3. 5 jaargeledenheeft mevr Stadman en dhr Moeskops ook Amstelrade gesloten en alle 105 gehandicapte bewoners moesten naar IJburg. Wat ook al helemaal geflopt is. Terwij in gebouw Amstelrade nu een geheel andere groep woont ook 24uur wat volgens dhr Moeskops en mevr Stadman niet meer mocht van Schiphol. Nu in Groenelaan het eerste gesprek na onder toezicht stellen van de staatsecretaris was DHr Moeskops NIET aanwezig terwijl dit wel op de uitnodiging stond. NIEMAND wist waardhr Moeskops was. We hebben nogwel Inspectie rapporten voor hen die dit willen hebben

 4. Wel goed dat het afscheidsfeestje van de vroegtijdig met pensioen gestuurde, 6o jarige Stadtman, afgeblazen is.
  Bestuurders zijn immers tegenwoordig persoonlijk aansprakelijk!
  Als je 4.000.000 euro betaalt, van gemeenschapsgeld (AWBZ gelden) aan stopwatchzorg, van de slimme, sluwe en snelle geldverdieners van Access, dan moet de falende bestuurders dit terug betalen aan hun organisatie. De zorgroutes zijn alweer afgeschaft, zonde van het geld!
  Het terugbetalen kan deels met verrekening van hun bovenmatig hoog salaris, extra bonussen door al de ‘geslaagde fusies’ extra pensioen dotaties, 3 maanden betaald bijzonder verlof (2010) om ‘vrijwilligers werk’ te gaan doen.

 5. ik hoop dat nu de mensen op de vloer niet de dupe zijn zoals bij de faciliare dienst. vorig jaar al 78 fte eruit en nu de rest. de mensen krijgen nu geen koffie meer en de maaltijd op een plateautje op hun kamer per 1 september. Ik hoop dat ze veel meer problemen krijgen en dan de hele ringpark opdoekt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.