Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Staatssecretaris maakt palliatieve zorg in het buitenland mogelijk

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (VWS) maakt het mogelijk dat palliatief terminale zorg in het buitenland voortaan vanuit de AWBZ gefinancierd wordt. Dat schrijft de staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer.
Staatssecretaris maakt palliatieve zorg in het buitenland mogelijk

Met een algemene maatregel van bestuur zal Veldhuijzen van Zanten het wetsvoorstel ‘AWBZ-zorg buitenland’ aanpassen. Door deze aanpassing zullen mensen in hun laatste levensfase in alle rust in het land van herkomst afscheid kunnen nemen van hun familie. Met deze toezegging komt de bewindsvrouw tegemoet aan de wensen van de SP-fractie en de PvdA-fractie.

Vakantie

Veldhuijzen van Zanten schreef niet van plan te zijn een andere aanpassing te doen op verzoek van de VVD en de PVV. Deze Kamerpartijen willen de termijn verkorten waarin een verzekerde een indicatie heeft voor AWBZ-zorg op vakantie. De staatssecretaris wil deze termijn echter handhaven op dertien weken. Ze schrijft deze periode is gebaseerd op de arbeidsongeschiktheidsregelgeving en ze juridisch geen argumenten heeft om deze aan te passen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Lees de brief van de staatssecretaris

EU akkoord over vergoeding zorg in buitenland

Poll: Buitenlandse zorgaanbieders welkom

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.