Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Start meldpunt gedwongen verhuizingen

Sarah Berends
Patiëntenfederatie NPCF en het Nationaal Ouderenfonds starten in samenwerking met ouderenkoepel CSO een meldpunt voor mensen die ervaring hebben met gedwongen verhuizingen uit zorginstellingen of zich hier ernstige zorgen over maken.
Start meldpunt gedwongen verhuizingen

In de komende vijf jaar zullen naar verwachting in totaal zo’n 800 van de 2000 verpleeg- en verzorgingstehuizen verdwijnen, berekende bureau Berenschot. Waardoor duizenden ouderen mogelijk moeten verhuizen. De organisaties vrezen dat mensen te maken hebben met ongewenste gevolgen en grote onzekerheid, en willen de knelpunten in beeld krijgen.

Vertrouwde buurtje

‘We krijgen signalen van ouderen die niet weten waar ze aan toe zijn. Zij vrezen hun vertrouwde buurtje te moeten verlaten. Dit brengen wij in kaart door de ervaringen te registreren’, zegt Nicole Velthuis, communicatiemanager van patiëntenfederatie NPCF.

Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds, wil weten wat de impact voor ouderen is en hoe ze begeleid worden. ‘Van wie krijgen ze informatie, waar kunnen ze terecht met hun vragen, welke zorgen hebben ze en waar lopen ze tegenaan’, aldus Romme.

Migrantenouderen

Hadewych Cliteur, directeur van de koepel CSO, hoopt dat zo veel mogelijk mensen hun ervaring melden. ‘Het is ook goed om in beeld te krijgen hoe de informatievoorziening verloopt voor bijvoorbeeld migrantenouderen. Krijgen ook zij antwoord op hun vragen, en is er voorlichting op maat?’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.