Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Statenfracties uiten zorgen loonoffer ViVa!

Mark van Dorresteijn
PvdA, VVD, CDA, GroenLinks en de SP in de Provinciale Staten van Noord-Holland hebben in een brief aan de ViVa! Zorggroep hun zorgen geuit over het loonoffer dat medewerkers in de thuiszorg moeten brengen. De fracties vragen de directie en raad van toezicht het voorgenomen beleid te heroverwegen, lieten ze woensdag weten.
Statenfracties uiten zorgen loonoffer ViVa!

Viva! Zorggroep wil ongeveer 350 medewerkers in de thuiszorg een ander contract geven met minder salaris. Als de werknemers er niet mee instemmen, krijgen ze ontslag. Het bedrijf zegt daartoe gedwongen te worden, omdat gemeenten veel minder geld betalen voor thuiszorg. De maatregelen leidden tot groot protest bij de thuishulpen. Ze legden al diverse malen het werk neer.

De Statenfracties schrijven in de brief dat ze uit de provincie veel bezorgde reacties hebben ontvangen. De partijen vragen de leiding van de thuiszorgorganisatie die zorgen serieus te nemen en nogmaals naar het beleid te kijken. (ANP – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

ViVa!-personeel gaat kamperen in tuin stadhuis

Thuishulpen ViVa! opnieuw in staking

UWV ontvangt circa 350 ontslagaanvragen ViVa!

OR weigert discussie met actiegroep ViVa

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Ik ben dirtecteur en eigenaar van een zorgorganisatie Twente en Salland en heb contact gezocht met de vakbond en aangeboden het personeel over te nemen met dezelfde condities (HV= FWG 10 of FWG 15 en overname HV contract tegen huidige tarieven van gemeente(n).) met uiteraard ook het contract met de gemeente(n)zodat medewerkers het werk behouden bij hun clienten en hun salaris! Ik red het met de huidige tarieven van de gemeente(n)vanwege een zelf en nieuw opgezet organisatiemodel die zich in Twente (13 gemeeten)en Salland (8 gemeenten) al bewezen heeft. Ondanks herhaaldelijk telefonisch contact met de vakbond krijg ik GEEN reactie van de voorzitter van de vakbond dhr van Wijngaarden en wordt NIET teruggebeld. Hoe is het mogelijk!!! Hoezo is de vakbond bezig met het behartigen van de belangen van de medewerkers als ze mijn aanbod niet eens serieus nemen en terugbellen om te praten!! Ongeloofelijk.
    Trees Zwienenberg (0629602394)

  2. Lees alle reacties
  3. Een duidelijk bewijs hoe de gemeenten straks met de WMO en de overige nieuwe aan hen toegewezen wetgeving gaan handelen. Mijns inziens is het ongehoord en onbeschoft van een gemeente om toe te laten dat een thuiszorgorganisatie een inschrijving voor een zorgcontract kan/mag indienen waarin de medewerkers ONDER het MINIMUM loon zullen worden beloond. Naar mijn mening is de gemeente in deze zaak meer op financieel voordeel uitgegaan dan de zorg en controleplicht voor een goede levering van zorg. En nu het fout gaat lopen kijkt de gemeente de ander kant op. Het is een schande…!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.