Steun aan second victims levert ziekenhuis miljoen op’

Steun aan second victims, zorgverleners die kampen met mentale problemen na een medisch incident, verdient zichzelf terug. Het Johns Hopkins Hospital in Baltimore bespaart zo jaarlijks circa één miljoen dollar, becijfert internist en professor Albert Wu.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
WU_Albert-13_small_450.jpg
Albert Wu van het John Hopkins Hospital heeft de problematiek van second victims op de agenda gezet.

Een medisch incident kan een enorme impact hebben op zorgverleners. Soms krijgen artsen of verpleegkundigen zulke ernstige mentale problemen dat ze stoppen met hun beroep of lang rondlopen met zelfmoordneigingen, vertelt professor Albert Wu. De internist uit het Johns Hopkins Hospital (1000 bedden, 2000 medisch specialisten en 10.000 verpleegkundigen) in de staat Maryland heeft in 2000 het begrip second victim internationaal op de agenda gezet met een publicatie in het British Medical Journal. Naast patiënten, die uiteraard de first victims zijn na een onverwachte negatieve medische gebeurtenis, zijn ook de betrokken zorgverleners slachtoffers. Zij voelen zich verantwoordelijk, lopen

1
378

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.