Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steun voor Amsterdam Thuiszorg is twijfelachtig

Slecht management van het bestuur van Amsterdam Thuiszorg moet niet beloond worden met financiële steun. Dat zei staatssecretaris Bussemaker van VWS in het Tweede Kamerdebat over het dreigende faillissement van Amsterdam Thuiszorg.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) studeert nog op de steunaanvraag van drie miljoen euro voor Amsterdam Thuiszorg. De SP- en PVV-fracties willen dat Bussemaker de NZa dwingt om met geld over de brug te komen om Amsterdam Thuiszorg te redden. Bussemaker stelt hierop dat de NZa alleen steun dient te bieden wanneer de continuïteit van zorg in gevaar is en niet wanneer zorginstellingen door slecht bestuur in de problemen zijn gekomen.

NZa-steun

Volgens de staatssecretaris zouden andere aanbieders, zoals Buurtzorg Nederland, de thuiszorg in Amsterdam kunnen overnemen. Naast de drie miljoen NZa-steun moet de overname door Cordaan, de Evean Groep en Zonnehuis Amstelland redding bieden. Zij leggen daarvoor zes miljoen euro op tafel, meldt NRC Handelsblad. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) beslist eind mei over de opsplitsing van Amsterdam Thuiszorg over de drie overnamekandidaten. (WVDE/BK)

Lees meer:

Amsterdam Thuiszorg vraagt steun van NZa

Overname Amsterdam Thuiszorg in gevaar

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.