Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Stevige regie op overleg gemeenten en verzekeraars’

Mark van Dorresteijn
Staatssecretaris van Rijn wil stevige regie voeren om te zorgen dat zorgverzekeraars in overleg treden met alle gemeenten over de transitie. Dat stelt hij vandaag tijdens een roerig plenair debat in de Tweede Kamer.
‘Stevige regie op overleg gemeenten en verzekeraars’
Premium

Het debat van 5 februari

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Heeft de staatssecretaris zich wel eens afgevraagt hoe gemeentelijke verordeningen er werkelijk uit zien?
   Dan zal hij tot de conclusie komen dat er veel zaken in staan die niet deugen.
   Zoals inkomensafhankelijk en spaargeld betrekken en zelfs dat van de kinderen erbij opgetelt worden.en dan de mogenlijkheid dat je hulpmiddelen zelf moet betalen.De stukken liggen bij persaldo en tweedekamerlid waaruit dit zal blijken. ambassadeur pgb

  3. Nog maar weer eens een keer voorgehouden:
   Rapporten/adviezen van het Sociaal-Cultureel Planbureau, de Raad voor de Volksgezondheid & Zorg, en de Raad voor de Leefomgeving & Infrastructuur laten zien dat het kabinetsbeleid inzake ouderenzorg fout is, dat zal resulteren in een afkalving van de ouderenzorg.
   Zeker als men in ogenschouw neemt dat per 1-1-2014 het recht op een plaats in een verzorgingshuis is afgeschaft voor ouderen met een ZZP 3-indicatie. Tezamen met de overheveling per 1-1-2015 geeft dat een enorm stapelingseffect. En dan is het overhevelingsplan ook nog eens gebrekkig.
   Overheveling van de ouderenzorg kan op zich goed uitpakken, maar het zou daarvoor in een significant andere vorm gegoten moeten, met een wezenlijk langer tijdspad en een ander budget. En het ZZP 3-recht dient hersteld te worden, want het is helemaal niet nodig om dat af te schaffen. Zie voor de details http://bit.ly/1d9FqjQ (eigen site).

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.