Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting La Touche krijgt last onder dwangsom

Redacteur Zorgvisie
Stichting La Touche heeft een last onder dwangsom opgelegd gekregen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De zorgorganisatie voor mensen met niet aangeboren hersenletsel moet de veiligheid van zorg binnen twee weken verbeteren.
monies400.jpg

Dat heeft de IGZ bekendgemaakt. La Touche kreeg eerder een aanwijzing van de Inspectie, omdat de organisatie de cliëntendossiers, medicatieveiligheid, deskundigheid en inzet van het personeel en vrijheidsbeperking niet op orde had. Na de aanwijzing moesten deze tekortkomingen binnen vier maanden worden hersteld.

Last onder dwangsom
Omdat de zorgorganisatie de aanwijzing niet opvolgde en de tekortkomingen niet op tijd heeft hersteld, heeft de IGZ nu een last onder dwangsom opgelegd. Als Stichting La Touche niet binnen twee weken aan de last voldoet, moet de organisatie per week dat er niet aan wordt voldaan 1000 euro betalen. Dit kan oplopen tot een maximum van 10 duizend euro. 

Dossier Patiëntveiligheid
Patiënten en cliënten moeten kunnen rekenen op veilige zorg. Soms gaan er dingen mis en dat leidt tot incidenten en calamiteiten. Zorginstellingen zijn verplicht calamiteiten te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Evenals een patiënt of diens naaste kan de Inspectie een tuchtzaak aanhangig maken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.