Stichting ZorgRecht met grote aanhang naar de rechtbank

De advocaat van Stichting ZorgRecht beticht Zilveren Kruis van machtsmisbruik. Volgens de advocaat van Zilveren Kruis raken de aantijgingen 'kant noch wal'. Lees het verslag van de rechtszaak.

De kleine wijkverpleegkundige zorgaanbieders worden uit de markt gedrukt door de aangescherpte inkoopvoorwaarden van zorgverzekeraars. Stichting ZorgRecht waagde zich daarom aan een rechtszaak tegen de grootste zorgverzekeraar van ons land. ZorgRecht eist dat Zilveren Kruis de eisen aan niet-gecontracteerde zorgaanbieders intrekt.

Stichting ZorgRecht vertegenwoordigt een groep niet-gecontracteerde wijkverpleegkundigen. Woordvoerder Joyce de Bruijne: ‘Wij zien bewust af van een contract met de zorgverzekeraar. Wij willen niet worden gedwongen tot een rechtsvorm waar we niet voor hebben gekozen.’

T-shirts

Op 7 februari hielden de advocaten hun pleidooi in de rechtbank Utrecht, in aanwezigheid van ruim vijftig toehoorders. Het waren voor het overgrote

0
1226

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.