Stichting ZorgRecht met grote aanhang naar de rechtbank

De advocaat van Stichting ZorgRecht beticht Zilveren Kruis van machtsmisbruik. Volgens de advocaat van Zilveren Kruis raken de aantijgingen 'kant noch wal'. Lees het verslag van de rechtszaak.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De kleine wijkverpleegkundige zorgaanbieders worden uit de markt gedrukt door de aangescherpte inkoopvoorwaarden van zorgverzekeraars. Stichting ZorgRecht waagde zich daarom aan een rechtszaak tegen de grootste zorgverzekeraar van ons land. ZorgRecht eist dat Zilveren Kruis de eisen aan niet-gecontracteerde zorgaanbieders intrekt.

Stichting ZorgRecht vertegenwoordigt een groep niet-gecontracteerde wijkverpleegkundigen. Woordvoerder Joyce de Bruijne: ‘Wij zien bewust af van een contract met de zorgverzekeraar. Wij willen niet worden gedwongen tot een rechtsvorm waar we niet voor hebben gekozen.’

T-shirts

Op 7 februari hielden de advocaten hun pleidooi in de rechtbank Utrecht, in aanwezigheid van ruim vijftig toehoorders. Het waren voor het overgrote

0
1886

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.