Stijgende bouwkosten dwingen zorgbestuurder tot slimmer aanbesteden

Om de bouwkosten voor zorgvastgoed te beperken, moeten zorgbestuurders in een eerder stadium aannemers bij projectplannen betrekken. Dat bepleit het Adviescentrum voor Zorghuisvesting naar aanleiding van cijfers waaruit blijkt dat de kosten voor bouwprojecten in de zorg in 2017 met bijna 3 procent zijn gestegen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: TobiasK/iStock

Uit de nieuwe indexcijfers die het Adviescentrum voor Zorghuisvesting (Stichting AcvZ) op zijn heeft website gepubliceerd, blijkt dat de kosten voor personeel en materiaal voor bouwprojecten in de gezondheidszorg in 2017 structureel met bijna 3 procent zijn gestegen. In 2015 en 2016 stegen de kosten nog met 2 procent. Door aannemers in een eerder stadium bij bouwplannen te betrekken, kan de prijsstijging volgens Stichting AcvZ worden beperkt.

Voorkom vertraagde bouwprojecten

Stichting AcvZ verwacht dat zorginstellingen als gevolg van de prijsstijging moeite zullen krijgen om aanbestedingen succesvol af te ronden binnen de grenzen van de indexverhoging. Wim Meijer, bestuurder bij AcvZ,

0
1596

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.