Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

STMG splitst zich noodgedwongen op

Het bestuur van Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland (STMG) wil de organisatie opsplitsen. Daarover hebben de bestuurders vandaag de medewerkers geïnformeerd.
STMG splitst zich noodgedwongen op
Foto: ANP Ilvy Njiokiktjien

De opsplitsing is nodig om de continuïteit van de zorg en diensten aan cliënten zeker te stellen en om zo veel mogelijk werkgelegenheid te behouden. De intentie is om de STMG-unit Verzorging & Verpleging als zelfstandige organisatie onder te brengen bij de Espria-holding en dat de unit Jeugdgezondheidszorg onderdeel wordt van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. Het zorgconcern Espria bestaat inmiddels uit Evean, Icare, GGZ Drenthe, Zorggroep Meander, De Trans, De Kraamvogel en PartiCura. Voor de  unit Maatschappelijk Werk/ Sociaal Raadsliedenwerk is STMG in gesprek met Rijnstad. De verdere uitwerking vindt in de komende maanden plaats.

Huishoudelijke hulp

STMG schrijft: ‘Na uitvoerig en langdurig overleg met de Gemeente Arnhem is besloten om de hulp bij het huishouden in 2015 voor ons hele werkgebied voort te zetten. Er zal in het werkgebied echter wel een vermindering komen van het aantal te leveren uren. Hierdoor ontstaat er een  vermindering in werkgelegenheid die zoveel mogelijk zal worden opgevangen door de afloop van tijdelijke contracten. De raad van bestuur is tevreden over dit resultaat omdat de continuïteit van de dienstverlening en de werkgelegenheid daarmee het beste gediend is. STMG HbH gaat in goed overleg met gemeenten onderzoeken hoe het aanbod van Hulp bij het huishouden of vergelijkbare dienstverlening na 2015 vorm kan krijgen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.