Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Streng toezicht op Brabantse zorginstelling GGZ WNB

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) houdt de komende maanden intensief toezicht op de instelling voor geestelijke gezondheidszorg GGZ WNB in Bergen op Zoom. Reden daarvoor is bestuurlijke en financiële onrust bij de zorginstelling, zo meldde de inspectie gisteren.
Streng toezicht op Brabantse zorginstelling GGZ WNB

GGZ WNB maakte vorig jaar een bestuurlijke crisis door. De voltallige raad van toezicht stapte op als gevolg van een al langer lopend conflict met de raad van bestuur. De laatste maanden ligt de zorginstelling bovendien in de clinch met de bank, aldus de inspectie.

Externe manager

Volgens de IGZ werkt de oud-staatssecretaris van financiën Martin van Rooijen (CDA) aan een oplossing voor dat probleem. Dat duurt enkele maanden, verwacht de instelling zelf. Tot die tijd houdt de inspectie nauwlettend in de gaten of de financiële beslommeringen niet ten koste gaan van de kwaliteit van de zorg en de veiligheid van patiënten. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Rechter schorst voorzitter raad van toezicht Sherpa

Florance stopt met AWBZ-zorg na inspectietoezicht

Verscherpt toezicht verpleeghuis De Kreek opgeheven

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.