Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Strenge NZa-controle transparantie zorgverzekeraars

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat dit jaar streng controleren of zorgverzekeraars de juiste informatie beschikbaar stellen voor klanten. Tijdens de overstapperiode die in november van start gaat, moet de klant een goede keuze maken op basis van vergelijkbare en makkelijk te vinden informatie. De controles zullen in tegenstelling tot andere jaren al voor de overstapperiode van start gaan.
nza400.jpeg

Aanbieders van zorgverzekeringen worden dit jaar strenger gecontroleerd dan voorgaande jaren. Dat meldt de NZa in een bericht op de eigen site. Zo moet de informatie van verzekeraars vergelijkbaar zijn met die van andere zorgverzekeraars zodat klanten goede afwegingen kunnen maken op dezelfde thema’s. Deze informatie moet niet alleen makkelijk te vinden zijn op de website, maar ook de telefonische informatievoorziening en de online beantwoording van bijvoorbeeld Twitter-berichten worden beoordeeld.

Duidelijk overzicht
Vorig jaar hebben zorgverzekeraars een zorgverzekeringskaart uitgebracht. Hierop staan de belangrijkste kenmerken van een polis en iedere aanbieder hanteert dezelfde punten. Ook dit jaar wordt weer gebruik gemaakt van deze kaarten om de kiezers een duidelijk overzicht te bieden voor de kenmerken van zowel de basis- als aanvullende verzekering.

Dossier Governance
In het dossier governance staan artikelen over de wijze van besturen, de gedragscode en het toezicht op organisaties.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.