Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Strengere eisen voor aanleveren gezamenlijke ZZP

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een regeling opgesteld die zorgkantoren en zorgaanbieders verplicht een gezamenlijke ZZP-opgave bij de NZa in te dienen. Dat meldt de NZa op haar site.

Voor zorgvuldige invoering van de ZZP’s is het volgens de autoriteit een vereiste dat zeker 90 procent van de ZZP-opgaven zowel door het zorgkantoor als door de zorginstelling zijn ingediend. In de aprilronde was het aantal tweezijdige ZZP-opgaven slechts 40%. Gelet op de noodzaak van een gezamenlijke indiening heeft de NZa een regeling opgesteld die partijen verplicht samen de opgave in te dienen. Gebeurt dit niet, dan stelt de regeling dat de partij die niet instemt dit onderbouwt met argumenten en dus expliciet aangeeft om welke reden niet wordt ingestemd.

ZZP

Met ingang van 1 januari 2009 is zorgzwaartebekostiging (ZZP) het bekostigingssysteem voor mensen die wonen en zorg krijgen in een zorginstelling. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.