Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

STZ en TNO gaan samenwerken aan onderzoek

Mark van Dorresteijn
De Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) gaat nauwer samenwerken met onderzoeksorganisatie TNO. De partijen hebben op 23 januari een intentieverklaring getekend.
STZ en TNO gaan samenwerken aan onderzoek

De partijen willen samen bredere samenwerkingsmogelijkheden verkennen, onder meer bij het ontwikkelen van kennis, het uitvoeren van onderzoek, het ontwikkelen van prototypes en het testen hiervan en het starten van programma’s op onder andere het terrein van kwaliteitsverbetering, procesoptimalisatie en efficiency.

Theorie en praktijk

Tevens is het doel om de aansluiting tussen theorie en praktijk te verbeteren en de kennis beter te benutten in de praktijk. In de samenwerking rond onderzoek is het voor de STZ ziekenhuizen van belang dat de onderzoekagenda goed aansluit bij vragen in de praktijk. De samenwerking intensiveert de betrokkenheid van ziekenhuizen bij de projecten en bevordert adequate vraagherkenning. Een andere behoefte vanuit de STZ is om de tijd tussen de ontwikkeling van innovaties en de daadwerkelijke toepassing te verkorten. Vaak blijven kansrijke ontwikkelingen liggen en worden zij slechts toegepast in één of enkele ziekenhuizen.

Aansluiting

TNO zoekt aansluiting bij de STZ om haar innovatieagenda aan te laten sluiten op thema’s als (patiënt)veiligheid, systeemoptimalisatie en verdere professionalisering van diverse beroepsgroepen. In geval van (EU-)programma’s, waarbij toepassing centraal staat, kunnen STZ-ziekenhuizen wellicht makkelijker voor deelname uitgenodigd worden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.