Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidieplafond pgb in 2012 is verlaagd

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het subsidieplafond voor persoonsgebonden budgetten is voor 2012 vastgesteld op 2.689 miljoen euro. Dit jaar is dat nog 2.716 miljoen euro.
Subsidieplafond pgb in 2012 is verlaagd

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten maakte het subsidiebedrag deze week bekend.

Beperking regeling

Het bedrag in de subsidiepot is verminderd omdat de staatssecretaris heeft besloten dat alleen nog mensen met een intramurale indicatie gebruik mogen maken van het pgb. Voor een beperkte groep mensen die buiten de regeling valt, is een nieuwe vergoedingsregeling getroffen: de Vergoedingsregeling Persoonlijke Zorg. Deze regeling is voor mensen zonder intramurale indicatie. De criteria om aanspraak te kunnen maken op de vpz zijn nog niet bekend. Het subsidieplafond wel: voor de vpz is volgend jaar 50 miljoen euro beschikbaar. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Groen licht voor vergoedingsregeling pgb

Zorgverzekeraars willen niet verantwoordelijk

‘Staatssecretaris schuift pgb af naar verzekeraars’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.