Supermaatschap verliest aan populariteit

Steeds minder medisch specialisten kiezen voor een supermaatschap. Andere modellen winnen aan populariteit. Dat blijkt uit een peiling van Logex in opdracht van de Orde van Medisch Specialisten.
Supermaatschap verliest aan populariteit
Foto: ANP Lex van Lieshout

Vrijgevestigde medisch specialisten moeten zich door de invoering van de integrale bekostiging anders organiseren. Vanaf 1 januari 2015 ziet de fiscus de huidige maatschappen niet meer als fiscale ondernemers. Medisch specialisten moeten dan aan de reguliere criteria voor ondernemerschap voldoen. De Orde van Medisch Specialisten heeft daarvoor twee modellen uitgewerkt samen met de NVZ en het ministerie van Financiën: het samenwerkings- en het participatiemodel. Van beide vormen bestaat er, in fiscaal vakjargon, een ‘transparante’ en een ‘niet-transparante’ vorm.

Supermaatschap

In het voorjaar ging de voorkeur van 87 procent van de medisch specialisten uit naar de transparante vorm van het samenwerkingsmodel,

4
68

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.