Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Symfora Meander snijdt in personeel

Amersfoortse ggz-instelling Symfora Meander gaat bezuinigen. Dat bevestigt algemeen manager Renie Buist. Uit een presentatie in handen van Zorgvisie blijkt dat bijna 25 procent van het vaste personeel moet opstappen.
Symfora Meander snijdt in personeel

Het personeel van het centrum voor kortdurende psychiatrische spoedhulp is afgelopen maandag geïnformeerd over de bezuinigingsplannen. Volgens Buist is er een advies gevraagd aan de Ondernemingsraad en de bonden en is het nog te vroeg om over aantallen ontslagen te spreken. Ze verwijst desgevraagd naar een nog te verschijnen persbericht. Uit een PowerPointpresentatie in handen van Zorgvisie blijkt het om 16,3 fte te gaan op een totaal van 67,4 fte. Oftewel ruim 1,3 miljoen euro op een begroting in 2013 van 9,5 miljoen euro.

Verkeerde business case

De redenen van de bezuiniging is volgens de presentatie het feit dat de inkomsten lager zijn dan de uitgaven. Bovendien klopte de business case niet omdat inrichtingskosten van de verhuizing van Symfora naar nieuwe locatie er niet in zijn meegenomen. Daarnaast wordt het veranderende zorglandschap genoemd, waarbij meer eerstelijnszorg bij de huisarts terecht komt in plaats van bij Symfora Meander. Ten slotte voelt de instelling de gevolgen van de selectieve zorginkoop door zorgverzekeraars.

Strategie

Na bezuinigen op materiële kosten zoals medicatie en voeding en bezuinigen op personele kosten, wil het centrum zich anders gaan profileren. Het moet een meer specialistische ggz-instelling worden.

Fusie

Symfora Meander is meer dan twee jaar geleden gevormd door ziekenhuis Meander Medisch Centrum en GGZ Centraal voor spoedeisende en kortdurende psychiatrische zorg. Eind vorig jaar zijn afdelingen van het ziekenhuis en GGZ Centraal verhuisd naar het nieuwe gebouw van ziekenhuis Meander Medisch Centrum.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.