Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Tandartstarieven nog steeds niet inzichtelijk’

Redacteur Zorg+Welzijn
Veel tandartsen hebben hun tarieven nog niet openbaar gemaakt, ondanks dat ze dat wel verplicht zijn nu vaste prijzen in de mondzorg als experiment los zijn gelaten. Dat zegt Peter Ruys, de oprichter van zorgkiezer.nl.
'Tandartstarieven nog steeds niet inzichtelijk'

De website indexeerde de tarieven van 2600 tandartsen. De Nederlandse Zorgautoriteit liet weten dat ze de komende tijd gaat onderzoeken of consumenten kunnen zien welke prijzen hun tandarts hanteert. Er hoort een lijst in de wachtkamer te hangen en op een eventuele website te staan.

Geen maximum

Vorige week werd duidelijk dat twee grote ziektekostenverzekeraars, VGZ en CZ, geen maximum meer stellen aan vergoeding van tandartstarieven aan klanten. De verzekeraars stelden een maximum aan de vergoeding om de prijsverhogingen van tandartsen te beperken.

Transparantie

Patiëntenkoepel NPCF juicht het onderzoek toe en vindt ook de database van zorgkiezer.nl een goed initiatief, al komt de organisatie zelf ook met een overzichtssite. “Elk initiatief dat bijdraagt aan de zo broodnodige transparantie, steunen wij. Al hopen we dat het geen verwarring veroorzaakt”, aldus een woordvoerster. (Zorgvisie – ANP / foto: ANP Nils van Houts)

Lees meer

‘We betalen tandartstarieven, al kost het miljoenen’

De tandarts is paar procent duurder geworden

Patient krijgt database voor tandartstarieven

‘Verzekeraars schaden vertrouwensrelatie met tandarts’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.