Te hoge verwachtingen bij integrale zorgmodellen

Uit het proefschrift van gezondheidswetenschapper Benjamin Janse blijkt dat een deel van de hoge verwachtingen van de effecten van integrale ouderenzorg op zorgverleners ongerechtvaardigd zijn.

Integrale zorgmodellen zouden de samenwerking en afstemming in de zorg voor kwetsbare ouderen verbeteren en positieve effecten hebben op zorgprofessionals en mantelzorgers. Of dat ook daadwerkelijk zo is, bleef nog onduidelijk omdat de effecten van integrale zorg op zorgverleners nog niet goed waren onderzocht. Janse onderzocht daarom het Walcheren Integrale Zorg Model (WIZM) voor thuiswonende kwetsbare ouderen in Walcheren (Zeeland).
Hij onderzocht drie verwachtingen over de voordelen van integrale zorg voor zorgverleners: integrale zorg voor kwetsbare ouderen beschermt informele zorgverleners tegen de negatieve effecten van mantelzorg, het verbetert de werkprocessen en -beleving van formele zorgverlener en het verbetert de interactie

0
591

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.