Te hoge verwachtingen bij integrale zorgmodellen

Uit het proefschrift van gezondheidswetenschapper Benjamin Janse blijkt dat een deel van de hoge verwachtingen van de effecten van integrale ouderenzorg op zorgverleners ongerechtvaardigd zijn.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Integrale zorgmodellen zouden de samenwerking en afstemming in de zorg voor kwetsbare ouderen verbeteren en positieve effecten hebben op zorgprofessionals en mantelzorgers. Of dat ook daadwerkelijk zo is, bleef nog onduidelijk omdat de effecten van integrale zorg op zorgverleners nog niet goed waren onderzocht. Janse onderzocht daarom het Walcheren Integrale Zorg Model (WIZM) voor thuiswonende kwetsbare ouderen in Walcheren (Zeeland).
Hij onderzocht drie verwachtingen over de voordelen van integrale zorg voor zorgverleners: integrale zorg voor kwetsbare ouderen beschermt informele zorgverleners tegen de negatieve effecten van mantelzorg, het verbetert de werkprocessen en -beleving van formele zorgverlener en het verbetert de interactie

0
702

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.