Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tekorten op jeugdzorg groeien in Groningen

Redacteur Zorgvisie
Groningse gemeenten kampen met groeiende tekorten op jeugdzorg. In de zomer van 2017 meldden ze al een tekort van 14 miljoen, inmiddels is dat nog verder opgelopen. Hoe groot het tekort precies is, is nog onduidelijk.
jeugdzorg, wmo,
Foto: AdobeStock

Dat meldt Dagblad van het Noorden. Aanbieders van jeugdzorg in de regio en de gemeenten merken dat er steeds meer kinderen een beroep doen op jeugd-ggz, onder meer door vechtscheidingen en psychische stoornissen. Hoe groot de tekorten zijn, verschilt per regio. In sommige gemeenten kunnen tekorten op jeugdzorg worden opgevangen met geld uit andere potjes binnen het sociaal domein, maar niet alle gemeenten kunnen dit.

Solidariteitsregeling jeugdzorg Groningen

Eerder stelden de 23 gemeenten in Groningen een financiële solidariteitsregeling op. Daarin spraken ze af dat ze tekorten samen zouden opvangen. Inmiddels zijn er tien gemeenten uit de regeling gestapt. Ze willen elkaar nog wel inhoudelijk ondersteunen op het gebied van jeugdzorg, maar niet meer financieel.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.