Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tergooi sluit MES-contract met Siemens Healthineers

Het Tergooi Ziekenhuis en Siemens Healthineers gaan een technologisch partnership aan rondom een nieuw ziekenhuis in Hilversum. Siemens zorgt voor de plaatsing, vervanging en onderhoud van de medische apparatuur in het nieuwe ziekenhuis via een Managed Equipment Service (MES) contract.
Akkoord-iStock-400.jpeg

Het contract heeft een looptijd van 15 jaar en omvat alle beeldvormende apparatuur voor diagnostiek en behandeling voor cardiologie, radiologie en nucleaire geneeskunde. Hiertoe behoren ook CT- en MRI-scanners.

Nieuwbouw
Het Tergooi gaat de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Hilversum dit jaar nog uitvoeren.  Hans den Hollander, voorzitter Raad van Bestuur van Tergooi:  ‘Het Tergooi wil haar patiënten voorzien van de beste zorg. In een sector die continu verandert, kunnen wij daarom niet stil blijven staan. Daarom zetten wij voortdurend belangrijke stappen richting de toekomst. Daar is het partnership met Siemens Healthineers een goed voorbeeld van. Siemens draagt zorg voor advies, installatie én onderhoud van medische apparatuur. Mede dankzij de expertise en strategische inzichten van Siemens, kunnen wij onze patiënten nu en straks goede en adequate blijven bieden.’

Kleine budgetten
Kees Smaling, algemeen directeur bij Siemens Healthineers: ‘De druk op Nederlandse zorgaanbieders neemt in rap tempo toe. Budgetten worden steeds kleiner, terwijl de verwachting van patiënten groter wordt. Investeren in nieuwe technologie en faciliteiten is dé manier om patiëntencomfort, veiligheid en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Met dit project leveren we samen met Tergooi een mooie bijdrage aan een goede gezondheidszorg in de regio Hilversum voor nu en in de toekomst. We zijn trots dat we met Tergooi op deze manier kunnen samenwerken.’

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.