Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Terleth volgt Roos op als directeur-bestuurder van Verenso

De algemene ledenvergadering van Verenso heeft gisteren ingestemd met de benoeming door de raad van toezicht van Carrol Terleth als opvolger van Franz Roos als directeur-bestuurder van Verenso, specialisten in ouderengeneeskunde. Roos gaat eind december met pensioen.
boardroomfotlia400.jpg
Foto: Fotolia400

Carrol Terleth raakte in 2002 al bekend met de specialisten ouderengeneeskunde toen hij ging werken bij de Boerhaave Commissie en zich onder andere inzette voor bij- en nascholing voor huisartsen en – toen nog – verpleeghuisartsen. Zoals hij zelf aangeeft: ‘Een boeiende periode, omdat in die tijd de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde net vorm had gekregen en tegelijkertijd veel al praktiserende ‘verpleeghuisartsen’ deze opleiding niet gehad hadden.’

Revalidatiesector
De afgelopen zeven jaar heeft Carrol Terleth in de revalidatiesector gewerkt: ‘Ik heb daar een goed beeld gekregen en veel geleerd van de interactie tussen een wetenschappelijke vereniging en de branchevereniging.’ Bij het revalidatiecentrum van Adelante heeft hij bijgedragen aan de samenwerking voor CVA-zorg met een vvt-organisatie waarbij sprake is van gezamenlijke triage én revalidatieteams. Hierbij zette Terleth zich in om van de specialisten ouderengeneeskunde en de revalidatieartsen één team te maken. Het was voor hem een bevestiging waar de specifieke kwaliteiten van de specialist ouderengeneeskunde liggen.

Verenso
Mede door zijn ervaring in de revalidatiesector en als raad van toezicht lid van een vvt-instelling in het oosten van Nederland, heeft hij zijn visie op de ouderenzorg en de snelle veranderingen die daarin plaatsvinden, ontwikkeld. Carrol Terleth ziet het als een uitdaging om de kwaliteiten van de specialisten ouderengeneeskunde voor het voetlicht te brengen en daarmee de positie van de leden van Verenso te verstevigen.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.