Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Terneuzen houdt miljoen euro aan thuiszorggeld over

De gemeente Terneuzen heeft het afgelopen jaar een behoorlijk deel van het Wmo-budget voor huishoudelijke hulp overgehouden, zo schrijft regionaal dagblad PZC. Burgemeester en wethouders van Terneuzen rekenen er op zo'n miljoen euro te hebben overgehouden.
Terneuzen houdt miljoen euro aan thuiszorggeld over

Het Wmo-kantoor en het Centraal Admininistratiekantoor heeft echter een verwerkingsachterstand waardoor het definitieve overschot over 2007 nog wel iets lager kan uitvallen, maar erg veel minder zal dat niet zijn. Burgemeester en Wethouders antwoorden dit op vragen van raadslid Giel van Boom van TOP-Gemeentebelangen.

Wmo steungeld

Overigens is het overschot van Terneuzen niet zo opmerkelijk. Ook elders in den lande blijken gemeenten hun toegewezen budget voor huishoudelijke hulp in de thuiszorg niet opgesoupeerd te hebben. Ruim 200 miljoen aan steungeld werd niet opgemaakt. In verschillende gemeenten hebben mensen die op grond van de Wmo recht hadden op gemeentelijke steun voor huishoudelijke hulp die ondersteuning niet ontvangen. In Terneuzen is volgens B en W daarvan geen sprake. “Er zijn geen mensen buiten de boot gevallen”, schrijft het dagelijks bestuur. (PZC)

Lees ook:

Gemeente woedend over teruggave wmo-budget

‘Gemeenten zitten op 200 miljoen Wmo-geld’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.