Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tessa van den Ende gaat toezicht houden bij BovenIJ ziekenhuis

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Advocaat Tessa van den Ende treedt toe tot de raad van toezicht van het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam Noord. Met haar benoeming geeft de Raad van Toezicht invulling aan het juridische profiel binnen de raad.
Tessa van den Ende, Nysingh, toezichthouder BovenIJ ziekenhuis

Ze wordt ook lid van de Auditcommissie Financiën. Van den Ende is advocaat/partner Zorg bij Nysingh advocaten-notarissen NV.

Toezichthouder

Van den Ende: ‘Mijn gevoel zei mij dat het tijd was mijn blik te verruimen en als toezichthouder mijn bijdrage te kunnen leveren. Het BovenIJ ziekenhuis geeft mij energie. De plaats van het BovenIJ ziekenhuis, regionaal en in de samenleving is de basis voor patiëntgerichte zorg op een toegankelijke en persoonlijke manier. Ik heb er zin in.’

Top tien advocaten gezondheidszorg

Zorgvisie hield vorig jaar de verkiezing topadvocaten in de gezondheidszorg. Tessa van den Ende eindigde op plaats zes. Haar specialiteiten liggen op het gebied van bestuursrecht, civiel recht, fusie en samenwerken in de gezondheidszorg, marktregulering gezondheidszorg en zorgverzekeringsrecht.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.