Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thea Heeren verlaat GGz Centraal

Thea Heeren, voorzitter raad van bestuur, neemt op 1 augustus 2017 afscheid van GGz Centraal. Meer tijd voor haar gezin, dat deels in Australië woont, is hiervoor een belangrijke motivatie.
thea.jpg

Hiermee komt een einde aan een zeer actieve carrière van ruim 37 jaar in de zorg, waarvan de laatste elf jaar als bestuurder bij GGz Centraal. In 2005 startte zij haar bestuurlijke loopbaan bij de toenmalige Symfora Groep.

Inzet
Voorzitter van de raad van toezicht van GGz Centraal, Sjoerd Vegter, schrijft op de website van GGz Centraal: ‘Op diverse manieren heeft Heeren een belangrijke bijdrage geleverd aan de zorg in het algemeen en in het bijzonder aan de geestelijke gezondheidszorg. Zij heeft zich ingezet om goede zorg voor iedereen, ongeacht inkomen of maatschappelijke achtergrond, toegankelijk te maken. In haar wetenschappelijk werk heeft zij nieuwe vormen van zorg kunnen ontwikkelen voor met name de oudere patiënt, met wie zij een bijzondere affiniteit heeft. Daarbij legde zij de nadruk op samenwerking met anderen, delen van verantwoordelijkheid en het bundelen van schaarse middelen. Het voortdurend investeren in opleiding, wetenschappelijk onderzoek en innovatie vindt Heeren onontbeerlijk voor een organisatie als GGz Centraal. Zij pleitte voor ‘practice-based evidence’: het gebruiken van vragen en ervaringen van medewerkers of van cliënten uit de dagelijkse praktijk als leidraad voor wetenschappelijke onderzoek of voor innovatie.’

Erkentelijk
De raad van toezicht schrijft Thea Heeren verder zeer erkentelijk te zijn voor alles wat zij in de afgelopen jaren als bestuurder heeft betekend. ‘In een periode dat GGz Centraal het financieel gezien niet voor de wind ging, heeft zij er, samen met haar collega-bestuurder, voor zorggedragen dat de instelling weer financieel gezond is. Een uitdagende en moeilijke klus gelet op de vele veranderingen in het zorglandschap. Leidraad voor haar bij deze veranderingen was altijd de kwetsbare mens, jong en oud, voor wie goede zorg laagdrempelig beschikbaar moet zijn.’

CV
Naast haar bestuurlijke inzet vervulde Heeren een toezichthoudende functie bij het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam en is zij op dit moment toezichthouder bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. De raad van toezicht is inmiddels het traject gestart een bestuurder te werven.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.