Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thérèse van den Hurk bestuurder SZMK

Thérèse van den Hurk is door de raad van toezicht benoemd als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van stichting Zorgcombinatie Marga Klompé (SZMK). Zij volgt per 17 augustus Dick Plessius op.
Thérèse van den Hurk bestuurder SZMK
Foto: ZonMwTV

Samen met Marcel Duvigneau vormt zij het bestuur van de organisatie voor ouderenzorg in de Oost-Achterhoek. Van den Hurk is eerder negatief in de publiciteit gekomen.

Ontslagvergoeding

Een jaar geleden meldde De Telegraaf dat Van den Hurk in 2013 bij Pieter van Foreest een ontslagpremie van 3 ton zou hebben gekregen. Zij was toen net aangetreden als voorzitter van de Rekenkamer in de gemeente Utrecht. Het bericht deed zo veel stof opwaaien dat ze besloot op te stappen. ‘De RvT is, na uitgebreid onderzoek te hebben gedaan, ervan overtuigd dat deze berichtgeving onjuist was’, meldt voorzitter van de raad van toezicht van SZMK Cees Doppenberg.

Personalia

Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.