Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuisarts.nl breidt uit met medisch-specialistische zorg

Bert Bukman
De grootste Nederlandse publiekswebsite voor zorginformatie, Thuisarts.nl, breidt uit met 29 medisch-specialistische aandoeningen die in het ziekenhuis worden behandeld. Minister Bruins voor Medische Zorg juicht de uitbreiding toe.
EmmaCOPD
stock.adobe.com

De informatie op Thuisarts.nl is gebaseerd op wetenschappelijke richtlijnen voor huisartsen en medisch specialisten. Patiëntenverenigingen en wetenschappelijke verenigingen werken op de publiekssite samen aan begrijpelijke teksten voor een breed publiek. Thuisarts.nl wordt maandelijks 2 miljoen maal bezocht.

De nieuwe informatie over de 29 medisch-specialistische aandoeningen gaat onder meer over nierschade, hartinfarcten en verschillende vormen van kanker, zoals prostaatkanker en borstkanker. Er is ook informatie beschikbaar over wat er gebeurt als er een kunstknie of kunstheup nodig is.

Doorpakken

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg steunt het initiatief. ‘Ik ben blij dat Thuisarts er nu ook is voor de ziekenhuiszorg,’ aldus de bewindsman. ‘Met goede informatie. Begrijpelijk en onafhankelijk. Zodat je beter voorbereid bij je specialist komt.’

Dianda Veldman, directeur van Patiëntenfederatie Nederland, vindt dat het allemaal nog sneller moet. ‘Mensen die iets willen weten over hun gezondheid willen betrouwbare informatie in begrijpelijke taal. Ook over wat hen in het ziekenhuis te wachten staat. Wij vinden het goed dat Thuisarts.nl een steeds completere informatiebron wordt voor mensen met vragen. Maar met de 29 nieuwe aandoeningen zijn we er natuurlijk niet. Laten we vooral snel doorpakken.’

Succes

Thuisarts.nl wordt algemeen beschouwd als een succes. Het huisartsenbezoek daalt door het toenemende gebruik van de website. Ook de druk op huisartsenposten neemt af door Thuisarts.nl en andere innovaties.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.