Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Thuishulp Drechtsteden indiceert op schoon huis

De huishoudelijke hulp in gemeente de Drechtsteden is overgegaan op budgetfinanciering. De maat is niet meer het aantal geïndiceerde uren, maar de huishoudelijke taken die aanbieder en klant overeenkomen voor een “schoon huis”.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Thuishulp Drechtsteden indiceert op schoon huis

De financiering van de huishoudelijke hulp door de gemeenten Drechtsteden gaat uit van gemiddeld 2,5 uur per klant. Dat is een half uur minder dan het oorspronkelijke gemiddelde. Huishoudelijke hulp kan goedkoper, redeneerden gemeente en aanbieders. Door af te stappen van de traditionele indicatie in uren naar een systeem van een budget per aanbieder, die zelf afspraken maakt over huishoudelijke taken met de klant. ‘ De aanbieders huishoudelijke hulp gaven zelf aan dat ze goedkoper hulp konden bieden,’ aldus Alex Buchinhoven, hoofd Zorg van de Sociale Dienst Drechtsteden.

Uitnutting

Het nieuwe systeem voor huishoudelijke hulp is begin dit jaar ingegaan.

1
23

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Inderdaad erg interessante manier van besparen! Er zou ook gekeken kunnen worden naar de aanbieders die er gekozen worden voor de huishoudelijke hulp. Dit kan verschillen van € 16,50 compleet verzorgd tot € 35 voor vergelijkbare werkzaamheden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.