Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuishulpen Axxicom houden salaris bij Vérian

Thuiszorgorganisatie Vérian heeft met Axxicom een akkoord bereikt over de arbeidsvoorwaarden voor de duizend thuishulpen in de regio Nijmegen die voorheen onder contract stonden bij Axxicom. Dat meldt dagblad De Gelderlander vandaag.
Thuishulpen Axxicom houden salaris bij Vérian

De strekking van het akkoord, dat dinsdagavond werd bereikt, is volgens De Gelderlander dat de huidige honorering gehandhaafd blijft. Ook de indeling in de salarisschalen blijft ongewijzigd. De huishoudelijke hulpen, nu nog in dienst bij Axxicom, dreigden fors in loon achteruit te gaan bij de nieuwe zorgaanbieders die de thuiszorg gaan aanbieden. Ze krijgen nu bij Verian een doorlopend arbeidscontract onder de oude voorwaarden voor onbepaalde tijd.

Aanbesteding Nijmegen
Vérian heeft samen met Tzorg en TSN de aanbesteding van de thuiszorg voor de regio Nijmegen binnengehaald. Daarbij zijn ze ‘in principe’ verplicht de Axxicommedewerkersen de medewerkers van andere thuiszorgaanbieders, zoals de groep Maas en Waal, over te nemen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.