Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Thuishulpen Thuiszorg Groningen leggen werk neer

Werknemers van de huishoudelijke hulp van Thuiszorg Groningen in Marum hebben vanochtend om negen uur kort het werk neergelegd. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. De 65 medewerkers zijn boos op de gemeente Marum die het contract met Thuiszorg Groningen opzegde. Marum is de enige gemeente die niet wil aanbesteden aan de nieuwe stichting die de zorg van Thuiszorg Groningen overneemt.

De huishoudelijke hulpen proberen met de korte staking de gemeente over te halen het besluit terug te draaien. Ze geven deze ochtend uien aan het college van B en W. De 65 medewerkers van Thuishulp Groningen – onderdeel van Thuiszorg Groningen – vrezen voor hun baan. Ze voelen zich in de steek gelaten door Marum.

Aanbesteding

De gemeente trok de stekker uit de overeenkomst voor huishoudelijke hulp toen Thuiszorg Groningen vorige maand uitstel van betaling vroeg. Thuiszorg maakte wel direct een doorstart. Marum zette desondanks – als enige van de 25 Groningse gemeenten – een streep door het contract. Het werk gaat nu waarschijnlijk naar de Friese zorginstelling De Friese Wouden.

Verzorging en verpleging

De verplegers en verzorgers in Marum steunen de werkonderbreking. Coördinerend wijkverpleegkundige Piet Oldewarris vreest dat de zorg van de 110 cliënten ernstig onder druk komt te staan.

Gemeente

Wethouder Kornelis Jansma zegt in het dagblad dat het de verantwoordelijkheid van de gemeente is om goede zorg te leveren. “Thuiszorg Groningen heeft aangegeven te reorganiseren. Daarom zeggen we het contract op.” Gerrit-Jan van Otterloo van Thuiszorg Groningen noemt dit feitelijk onjuist. “Wij reorganiseren niet bij de huishoudelijke hulp, maar bij de verpleegkundige tak. De wethouder heeft zich niet goed georienteerd en dat is op z’n minst heel slordig.” Bij De Friese Wouden zeggen ze dat er nog geen overeenkomst met Marum is om cliënten over te nemen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Thuiszorg Groningen failliet en gered

Definitief surseance voor Meavita Den Haag en Groningen

Nieuwe stichtingen Meavita vragen staatssteun

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dag thuiszorgcolllega’s uit het Noorden. Ik hoop dat jullie actie succes oplevert, dat jullie je baan behouden en dat jullie cliënten hun vaste hulp niet kwijtraken.
    Wij zijn hier in het zuiden ook al een half jaar aan het strijden om geen 20% salaris in te hoeven leveren, zie onze website http://www.everyoneweb.com/actiecomiteGkD
    Maar het zijn zware strijden, over de ruggen van de laagstebetaalden en de hulpbehoevenden.
    Ik hoop dat jullie het redden!
    Marjan uit Maastricht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.