Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg Markenlanden ontslaat 35 managers

Thuiszorgorganisatie de Markenlanden in Zevenbergen gaat 35 van haar managers ontslaan, omdat de stichting anders failliet gaat.

Het bestuur van de Stichting De Markenlanden heeft voor deze gedwongen ontslagen gekozen, omdat ze ‘de handen aan het bed willen houden’. De ondernemingsraad van de stichting zegt dat het ontslag van 35 managers te wijten is aan overmacht.

“We voelen ons verantwoordelijk voor het werk, en vinden het daarom te rigoreus om de ontslagen bij de uitvoerenden te laten vallen”, zegt directeur Anton van Mansum. “De klant kiest voor ons en daar willen we de continuïteit behouden.” De Markelanden gaat nu de planning op een andere manier regelen en de processen veranderen.

Zwarte dag

Dinsdagavond is het personeel ingelicht en er wordt onderhandeld over een sociaal plan voor de ontslagen managers. “We gaan ons maximaal inspannen om onze mensen te herplaatsen. Een deel kan hopelijk terugkomen in een nieuwe functie binnen de thuiszorg, en de anderen proberen we op een andere plek in onze organisatie te herplaatsen”, aldus Van Mansum. De directeur spreekt van een zwarte dag. “Deze mensen hebben jarenlang veel betekend voor het bedrijf en de cliënten. Dit verdient niemand.” (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Topberaad over chaos in thuiszorg

Helmond vreest geldtekort voor thuiszorg

Banenverlies bij Thuiszorg Oosterlengte

Splitsing Amsterdam Thuiszorg nabij

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.