Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg moet 19.000 euro terugbetalen

AMSTERDAM - De Amsterdamse rechtbank dwingt Phase2 Thuiszorg om negentienduizend euro terug te betalen die zij ten onrechte heeft ontvangen voor de verzorging van de 84-jarige Edwina Braafheid. Dit schrijft het dagblad Het Parool.

Dat maakte de rechtbank dinsdag bekend tijdens een hervat kort geding over de kwestie, half juli aangespannen door de kinderen van Braafheid. Het geld moet terug, omdat de hulpbehoevende, dementerende Braafheid helemaal geen zorg kreeg. Phase2 declareerde die zorg namens de vrouw echter wel maandenlang bij het Agis-zorgkantoor.

Gebrekkig

De rechter gaf de thuiszorgorganisatie in juli nog de kans het bedrag terug te betalen. Gistermiddag bleek tijdens de voortzetting van dat kort geding dat de thuiszorgorganisatie dat niet heeft gedaan. Ook heeft Phase2 niet aangetoond welke zorg zij dan wel ooit aan Braafheid heeft verleend. Edwina Braafheid is door Agis echter wel verantwoordelijk gesteld voor het door de verzekeraar te veel betaalde geld en de gebrekkige administratie.

Misverstand

Mariska Martina van Phase2 zegt dat het bedrijf nog niet heeft betaald door een administratief misverstand. De rechter liet blijken dat maar flauwekul te vinden. Het Parool schrijft dat er inmiddels een tweede klant stappen tegen de organisatie gaat ondernemen. De advocate van Braafheid meldde dat zich inmiddels een tweede klant van Phase2 heeft gemeld: circa twintig mille zou zijn gestort op de bankrekening van de thuiszorgorganisatie zonder dat daar zorg tegenover stond. Ook namens deze klant worden stappen tegen Phase 2 ondernomen. (Het Parool)

Lees ook:

– ‘Half miljard te veel aan zorgdeclaraties

Ziekenhuis-dbc’s opnieuw onder de loep

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.