Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Thuiszorg moet op de schop’

De organisatie van de thuiszorg moet aangepast worden. Mensen moeten zelf kunnen bepalen met welke zorginstantie ze in zee gaan.

Dit zijn brancheorganisaties ActiZ, BTN en cliëntenorganisaties Anbo, CSO en LOC-LPR gistermiddag overeengekomen in het actieplan Verbeter de WMO, aldus het Nederlands Dagblad. Nu sluiten de gemeenten meestal een groot contract af met de voordeligste thuiszorginstantie.

Bij de mensen thuis

De rol van de gemeenten is in de nieuwe plannen niet uitgespeeld. Ze blijven in de nieuwe plannen bepalen hoeveel hulp mensen precies nodig hebben en welk budget ze daarvoor krijgen. Dat kan echter niet langer aan de hand van een telefoongesprek, menen de organisaties. De ambtenaren die daarvoor verantwoordelijk zijn, moeten dit bepalen door bij de mensen thuis op bezoek te gaan.

Procedure omzeilen

De zorg zou met deze nieuwe plannen beter aansluiten op wat de patiënt nodig heeft. Bovendien wordt met zo’n constructie de omslachtige Europese aanbestedingsprocedure omzeild. De organisaties stellen dat Verbeter de WMO een einde maakt aan het vele regelwerk en transactiekosten

Overleg

Het gezamenlijke actieplan wordt binnenkort besproken met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het ministerie van Volksgezondheid, aldus het Nederlands Dagblad. (Nederlands Dagblad)

VNG wil uitstel WMO-aanbesteding

‘CIZ handelt indicaties telefonisch af’

Indicatiestellers gaan klare taal spreken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.