Thuiszorg overweegt overstapadvies over verzekeraar

Thuiszorgaanbieders in geldnood zullen hun cliënten adviseren over te stappen naar zorgverzekeraars die coulant omgaan met de budgettekorten in de wijkverpleging. Dat verwacht ActiZ-voorzitter Guus van Montfort. Een analyse van de geldproblemen in de wijkverpleging.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Thuiszorg overweegt overstapadvies over verzekeraar
Foto: ActiZ

Het retorische vuurwerk richting zorgverzekeraars van ActiZ-voorzitter Guus van Montfort was fors, bij de hoorzitting in de Tweede Kamer over wijkverpleging op maandag 21 september. ‘Krankzinnig’ noemde hij hun kortingen voor de zorginkoop 2016. ‘Misleidend’ was in zijn ogen de aankondiging van zorgverzekeraars om zorg bij contracteren. Want de eerste vijf procent van de onbetaalde factuur voor niet-gecontracteerde zorg moet voor eigen rekening komen. ‘Dat komt neer op een extra tariefskorting van vijf procent’, aldus Van Montfort. ‘En zorgaanbieders moeten ook nog eens via ingewikkelde formules aantonen dat ze daarvoor in aanmerking komen. Terwijl ze niets anders hebben gedaan dan

0
64

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.