Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg Rotterdam tracht thuishulp te redden

Thuiszorg Rotterdam probeert 2000 thuishulpen binnenboord te houden. Hiervoor moet de organisatie 150 medewerkers van ondersteunende dienst laten gaan.

Thuiszorg Rotterdam wil 150 medewerkers van de ondersteunende dienst via natuurlijk verloop laten afvloeien. Met de vakbonden is overeengekomen dat als het lukt voldoende te snijden ‘op het kantoor’, de banen van 2000 thuiszorghulpen niet op de tocht komen te staan.

Lager tarief

De gemeente Rotterdam heeft voor het lagere WMO-tarief voor huishoudelijke hulp gekozen.“We weigeren de huishoudelijke hulpen voor een lager tarief te laten werken of te tornen aan hun arbeidsvoorwaarden”, zegt Talitha Zondag van Thuiszorg Rotterdam. “We gaan nu kijken of we genoeg kunnen afslanken op het kantoor zodat de actieve dienst niet in gevaar hoeft te komen. In september kijken we of we voldoende hebben kunnen bezuinigen. Als dat niet het geval blijkt te zijn, gaan we weer aan de tafel zitten met de vakbonden om een nieuwe oplossing te zoeken.” (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.